22. huhti, 2016

Puuhamaa

PUUHAMAA ON PARAS PAIKKA,

PUUHAMAA ON ILOINEN

PUUHAMAASSA VIIHDYT VAIKKA

KOKO PÄIVÄN ILOISEN.

Tämä soi pääni sisällä, kun omalla pihalla kävelen. Lumen alta on paljastunut liikkuva kaivantoni keskeltä pihaa. Monttua on pitänyt siirtää vanhan maakellarin jäännösten takia, ilman kaivuria niitä ei saa nostettua. Tänä kesänä saan sen kuitenkin täytettyä. Joskus vuosien päästä se on ihastuttava syreenimaja, mutta nytten se on savinen kuoppa täynä betonin paloja, rautalankaa, ym. maanalle piilotettua.

Ympäri pihaa on mieheni puupinoja ja iso risukasa. Kaadettiin pihalta iso, vanha raita. Hiljalleen puut pilkkoutuvat ja päätyvät nättiin pinoon kuivumaan. Onneksi pihalla on vielä vanhoja puita ja uusia kasvaa tilalle. Puut, kivet ja sammaleet ovat meidän pihan keskiössä.

Pihalla puuhailu on mukavaa, kun ei ota siitä liikaa paineita. Nauttii välillä kahvikupposen katsellen puissa laulavia lintuja ja kuunnellen puiden ja pensaiden silmujen naksumista.

Tallinnassa oli mukava piipahtaa perheen kanssa. Nauttia yhteisistä hetkistä vanhassa kaupungissa, raitiovaunuajeluista, kulttuurista ja hyvästä ruuasta hyvässä seurassa. Meillä on mukava perhe. Raita-koiraa oli kaikilla kova ikävä, mutta onneksi saimme päivittäin kuvan Raidan puuhista Jyväskylässä. Raita nautti omasta lomailusta.