4. heinä, 2015

Pannukakkuja

Kokeilinpa taas kerran tehdä gluteenittoman pannarin pinaattikeitosta. Letut onnistuvat gluteenittomista jauhoista mainiosti, mutta pannari ei. Halusin päästä helpolla kuumana päivänä, vaan pannukakusta tuli pannukakku. Paistoin ja paistoin uunissa pannaria tupla-ajan. No, syötyä tuokin tuli vadelmahillon kanssa.

Pannarista tulee aina mieleeni Kerttu-mummo. Aina kun menimme käymään mummolassa, Kerttu alkoi valmistaa pannaritaikinaa. Me lapset saimme sekoittaa taikinaa ihanalla ihmevempaimella, muovisella käsivatkaimella. Kun vatkainta painoi kulhon pohjaan ja nosti sitten hieman ylös, se pyörähti itsestään kierroksen. Pyörivät ja hyörivät vempaimet ovat kiinnostavia vielä aikuisenakin. Löytyisiköhän jostain vielä pyörivää, muovista käsivatkainta? Mummon pannukakut onnistuivat joka kerta.

Onneksi gluteenittomista jauhoista saa suussasulavia keksejä ja maailman parasta tiikerikakkua. Seuraavaksi leivon niitä. Tai ehkä leivonkin raejuustopiirakan, nam. Raparperipiirakka lämpöisenä jäätelön kera - vois tehdä myös. Omenoita ja kirsikoita on kasvamassa syksymmälle kaikesta päätellen hurjasti.