24. huhti, 2015

Kuva-aarrearkku, pinterest

On netissä hyviäkin puolia. Tein töitä tietokoneella 14-vuotta (kuvankäsittelyä ja taittoa), mutta olen melko tietotekniikkavastainen. Facebookiin liityin 2009, kun opiskelin artesaaniksi. Opiskelukaverit olivat siellä, sen kautta oli helppo viestitellä ja kommentoida toistemme töitä. Jäin fb-koukkuun roikkumaan. Sitä(kin) kautta pidän yhteyttä ihmisten kanssa ympäri maailman. Olen oppinut peukuttamaan.

Uusi tuttavuus on pinterest, josta kuulin syksyllä 2014 eräällä luennolla. Kävin varovasti tutustumassa ohjelmaan ja jäin nalkkiin. Olen keräillyt ideoita lehdistä ja kirjoista, mutta tämä oli aivan eri maailma kuvia rakastavalle. Uskomatonta oli mm. huomata, että ainutlaatuiset ideat päässäni löytyvät jo toteutuneina toiselta puolelta maapalloa. Miten voi niin kaukana toisistaan kehitellä niin samantapaisia töitä?

Kun omat käsityöt junnaavat, hetki kuvamaailmassa laittaa aivot surraamaan. Olen ehtinyt kerätä kiinnostavia kuvia jo useampia kansiollisia:

- ideoita kotiin; sisältää vaikka mitä. Siirrän sieltä uuteen kansioon, kun alkaa kertyä paljon samaan aiheeseen liittyviä kuvia.

- koruja; ideoita nahkakorujen ym. valmistamiseen. Esim. miten saa rannekoruun yksinkertaisen kiinnityksen.

- lamppuja; paljon erilaisia valaisimia eri aikakausilta.

- vaatteita; veistoksellisia ja taidokkaita monilta aikakausilta olevia vaatteita, hattuja ja kenkiä. Uskomattomia käsintehtyjä taideteoksia. Historia kiinnostaa aina.

- koppiksia; viharakkaus-suhde kaikenlaisiin lentäviin jatkuu nyt upeina kuvina netissä, ja niin helposti! Hienoja värityksiä ja kuvioita luonnon muovaamana.

- liikkuvat; on uusi kansio. Sisältää kauniita autoja, polkupyöriä, moottoripyöriä ja muuta liikkuvaa.

Seuraavaksi luon kansiot lastenkirjojen kuvituksista, julisteista, fonteista ja katutaiteesta. Löysin sisältäni keräilijän.

Paniikki meinasi iskeä, kun huomasin saaneeni muutaman seuraajan. Pelkäsin, etten voi enää kerätä rauhassa kuvamaailmaa. Olisin voinut laitaa kansiot tietenkin salaisiksi, mutta toisaalta ajattelen, ettei pidä julkaista mitään, minkä takana ei voi seistä. Siis seuratkoon ken tahtoo - minä keskityn kuviin.