17. maalis, 2015

Aurinkoa ja hankikantoa

Viereinen kuva: hitsailua.

Petäjävedellä koulun metallipajassa olen saanut tehtyä 30cm kokoisen hämähäkin pyöröteräksestä. Ilman jalkoja pajalla makoilee koppakuoriainen.

Kotona kotisivujen päivittelyä ja matonkuteen virkkausta. Eli on sitä jotakin muutakin tehty kuin koiran kanssa metsiä koluttu.

Videonauhakokeilut jatkuvat käsineet kädessä ja jonkinlainen hengityssuoja kasvoilla (huivi). Videonauhasta irtoaa virkatessa esim. kobolttia.

Videonauhojen tallentamisominaisuus perustuu magneettisuuteen, joten nauhat sisältävät raskasmetalleja. Kromi saattaa aiheuttaa allergisia oireita ja koboltti altistaa syövälle. TUKES eli turvallisuus- ja kemikaliovirasto ei suosittele nauhoja askartelu- tai käsityökäyttöön. "VHS-kaseteista yleisesti voidaan todeta, että perusmateriaalina on yleensä muovi. Pehmeän muovin valmistuksessa käytetään erilaisia pehmittimiä, jotka voivat olla haitallisia. Pintamateriaalina oksidi-kerros, joka voi koostua esimerkiksi rautaoksideista tai kromidioksidista. Näihin yhdisteisiin kuuluu aineita, jotka voivat olla silmiä ja/tai ihoa ärsyttäviä. Liima voi kuulua esimerkiksi orgaanisten resiinien ryhmään ja voi olla myrkyllinen, ärsyttävä ja herkistävä"

Videonauhasta olen tekemässä ulos jotain isoa, ehkä. Eli ei tule ihmisten kosketeltavaksi.